Közélet

2005.07.08. 11:27

Ákos kedvence a harcsapaprikás

A gyulai Kisködmön Étterem csatlakozott a Shakespeare-fesztiválhoz, melyen a korabeli gasztronómia is szerepel. – Örültem Gedeon József színházigazgató felkérésének – árulta el Jalecz Lajos, az étterem tulajdonos–vezetője.

(ö)

 


– Én kísérleteztem ki a Shakespeare-korabeli ételeket és korábban az indonézeket is – árulta el Jalecz Lajos. – Nem elég egy receptkönyvből szolgai módon lemásolni egy ételt, mert a gyakorlati megvalósítás a lényeg! Alapvetően ínyenc voltam mindig és az igényességre törekedtem. Legelőször az indonéz éttermet 1989-ben azért nyitottam, hogy mások is megismerhessék a minőségi gasztronómiát. Volt is megfelelő elismertsége ennek, mert az indonéz korban háromszor is a tíz legjobb étterem között tartottak nyilván bennünket, azóta magyar étteremként is rendkívül sok szakmai elismerésben van részünk.  

Színészek, művészek, neves közéleti személyiségek is megfordulnak nálunk. Például Ákos egyik kedvenc törzshelye, aki nemcsak akkor látogat meg bennünket, amikor a környéken lép fel, de üres napjait is gyakran itt tölti. A kedvence a füstölt harcsából készült harcsapaprikás ... mondhatta el nem kis büszkeséggel Jalecz Lajos.

(ö) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!