Közélet

2005.07.21. 20:24

A testület felállította székéből az igazgatót

Kötegyán és Újszalonta községek képviselő-testülete mai együttes, rendkívüli, zárt ülésén — mandátuma lejárta előtt két évvel — titkos szavazással, azonnali hatállyal visszavonta Ungváriné Spiegel Julianna kötegyáni iskolaigazgató vezetői megbízatását. A két község képviselő-testülete egy évre Szokai Dánielné igazgató-helyettes asszonyt bízta meg az iskola vezetésével.

(b)

Amint arról a Beol már hírt adott a tantestület ,,... emberi és vezetői alkalmatlansága miatt” szerette volna felállíttatni székéből az iskola vezetőjét.
A nevelőtestület már a tanévzáró értekezleten sem fogadta el az igazgató asszony által készített intézményi beszámolót, s jó egy hétre rá fogalmazódott meg az a kvázi bizalmatlansági indítvány, amelyben az aláíró tanári kar — 12 pedagógus— egyhangúlag kifejtette: ,,Kötegyán és Újszalonta Községek Óvodája és Általános Iskolája, általános iskolai tantestülete emberi és vezetői alkalmatlansága miatt felszólítja Ungváriné Spiegel Julianna intézményvezetőt, hogy vezetői megbízásáról írásban, azonnal mondjon le.”
A két képviselő-testület korábbi zárt ülésén úgy határozott, hogy a körültekintő döntéshozatal érdekében az önkormányzat ügyvédje, dr. Varga Imre meghallgatja az értesítést jegyző 12 pedagógust. Az önkormányzat ügyvédje meghallgatta a pedagógusokat, s ezen összefoglaló jelentés birtokában született meg a mai testületi határozat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!