Közélet

2005.06.07. 13:21

Ne csak a világnapon!

Környezetvédelmi szakemberek, diákok és pedagógusok egyaránt eljöttek ma a Szarvasi Arborétumba, hogy részt vegyenek a Környezetvédelmi Világnap Békés megyei rendezvényén. Az esemény vendége volt Őri István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára is.

(j)

Őri István szólt azokról a fontos környezetvédelmi feladatokról, melyeket a világ országainak együttesen kell megoldaniuk (s nemcsak a világnapon kell erre figyelni). Ezek közé tartozik a klímaváltozás kérdése, melyben sajnos nagyon nehezen alakul ki a nemzetközi összefogás. Ugyanígy alapvető gondként említette az államtitkár a fogyasztói szokások megváltozásából adódó óriási mennyiségű hulladék megfelelő kezelésének kérdéskörét. 
Nadabán János, a Körös-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója átadta a szarvasi iskolásoknak a világnap alkalmából meghirdetett rajzverseny díjait. A világnapi események zárásaként Szíjártó Péter, az arborétum igazgatója valamennyi résztvevőt egy közös sétára hívott a Bolza-család által alapított gyönyörű tájképi kertben.

(j) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!