Közélet

2005.06.28. 10:17

A festő özvegye is ott lesz a megnyitón

Szászné Hajdú Katalin festőművész, Szász Endre özvegye ígérte, itt lesz a Gyulai Várszínházban július 4-én, a Szász Endre-kiállítás megnyitóján. Szász Endre festőművész közel két éve halott. Katalin a királyok sorozatot szeretné kiállítani, lévén Gyula történelmi város. A grafikák a 11 legkiemelkedőbb Árpád-házi királyt és Mátyást ábrázolják. Melléjük olajképeket is válogat, azok már nem történelmi témájúak lesznek.

(ö)

Szászné Hajdú Katalin főként tájképeket, csendéleteket fest. Elmesélte, férjét minden érdekelte. Nem modell után dolgozott, hanem ,,átírta" amit látott. Szász Endre elmondta neki, hogy fiatal évei után olyan ,,raktár" alakult ki az agyában, hogy nem volt szüksége modellre. – Egyébként is szürrealista, szürrealisztikus festő volt – tette hozzá özvegye.
Szász Endre szabadidejében is dolgozni szeretett. Amikor a festésben elfáradt, még mindig maradt annyi energiája, hogy ékszert, ruhát, porcelánt tervezzen. Feleségével rokonlelkek voltak, bár természetük több dologban különbözött. Közös volt bennük, hogy szerették a kutyákat, rá is átragadt Szász Endre autómániája és férje szerette, ami főzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!