Közélet

2005.05.19. 09:09

Szervizdíj: elriasztaná a vendégeket

Hetek óta tart a vita az étteremtulajdonosok között a miniszterelnök 100 lépés tervezetének egyik pontja, az úgynevezett szervizdíj bevezetése körül. A vendéglátósok ellenszenvesnek tartják az elképzelést.

BEOL

Gyurcsány Ferenc fő célja: „láthatóvá tenni” a borravalót. A kormány éppen ezért a közelmúltban úgy döntött, hogy a vendéglátósok szervizdíjat vezethetnek be. A szervizdíj után áfát és 15 százalékos nyugdíjjárulékot fizet a vendéglátós, a borravaló viszont nem lesz adóköteles, de a későbbi nyugdíj összegét növelheti. A szükséges törvényi módosításokat a parlament még a tavaszi ülésszakán megtárgyalja, így a tervezett változtatások az idén hatályba léphetnek.
Vozár Márton, a békéscsabai Fiume Hotel vezetője, szerint a szervizdíj kötelezővé tétele elriasztaná a vendégeket. Az üzletember elmondta, hogy a külföldön bevezetett szervizdíj kizárólag az osztályon felüli, különleges szolgáltatásokat nyújtó éttermekben divat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!