Közélet

2005.05.19. 12:33

Regisztrációs adó: az eltörlésére várnak

Az unióban is egyedülálló a hazánkban 2003 januárjában bevezetett regisztrációs adó, amely miatt egy külföldről behozott, kis teljesítményű motorral felszerelt jármű legalább félmillióval drágult. A nagyobb kocsiknál ez az összeg akár másfél millió forintra is rúghat. A kereskedők abban bíznak, hogy igazak a hírek, miszerint hamarosan eltörlik a kormányrendeletet.

(y)

Mikitiné Kovács Ildikó, a Gemenc Autócentrum Kft. mezőkovácsházi telepének vezetője azért most sem panaszkodik . Mint mondja, fellendült a forgalom. A legtöbben 2-3 éves járgányt keresnek, lehetőleg első tulajdonostól. A 100-150 ezer forintos autók is mennek, ezekkel elsősorban a földekre és piacra járnak a vásárlók. A kereskedésnek az is kedvez, hogy a fiatalok zöme — helyi munkalehetőség híján — messzire jár dolgozni, kell az olcsóbb autó. A három-négyéves, ötmilliónál drágább luxuskocsik iránt szintén van kereslet, hiszen ezek még így is negyedébe-ötödébe kerülnek az újkori árnak.

(y) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!