Közélet

2005.05.11. 11:40

Kisbusz a közoktatásnak

Ma délelőtt tette meg első próbaútját az a tizenhét személyes kisbusz, melyet a Szarvas Kistérség Többcélú Társulás települései a közoktatás közös feladatainak megoldásához nyertek. A kapott jármű része annak a 108 millió forintos belügyminisztériumi támogatásnak, melyet az elmúlt évben a kistérségi együttműködés feltételeinek megteremtésére kaptak.

(j)

Mihaleczné Kovács Mária, Szarvas jegyzője, egyben a kistérség jegyzői kollégiumának elnöke elmondta, hogy az autóbusz elsősorban a gyermekek, illetve a szakemberek szállítására szolgál majd a logopédiai illetve a gyógytestnevelési szolgáltatás keretében. Ezzel a busszal szállítják majd a kistérség valamennyi településéről a gyógyúszásban és úszásoktatásban részesülő gyermekeket a szarvasi fürdőbe. A jegyzői kollégium elnöke elmondta azt is, hogy várhatóan a napokban megérkezik az a kilenc személyes kisbusz is, melyet a szociális feladatok közös megoldására nyert a kistérség. Utóbbi jármű munkába állításával az időskorúak ellátását kívánják magasabb színvonalra emelni.

(j) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!