Közélet

2005.05.31. 09:27

Gyermekrajzok és -művészek a Csaba Centerben

A pénteki minidizsi után, vasárnap ismét gyerekek népesítették be a Csaba Center földszintjét. Ekkor rendezték ugyanis a Grátisz februárban indult rajzversenyének díjkiosztóját.

BEOL

– Az általános iskolásokat megszólító Grátisz rajzversenyt az előző évi sikert követően, második alkalommal hirdettük meg. A rajzverseny 10 részből állt. A pályázók minden héten más-más téma kidolgozását kapták feladatul – tájékoztattak a szervezők. A 2005-ös Grátisz rajzpályázatra több ezer alkotás érkezett. Bélmegyerről, Dévaványáról, Békésről és Mezőberényből például rendszeresen és szervezetten, sokszor egész osztályok küldtek be rajzokat.

A beérkezett műveket egy 3 tagú zsűri bírálta el hétről hétre. Minden héten 3 alsó és 3 felső tagozatos versenyző munkáját díjazták. Munkáik a Grátiszban is megjelentek. A 10 hét során összesen 60 általános iskolás kapott ajándékot. Közülük a vasárnapi gyermeknapon az a 12 gyerek részesült kiemelt díjazásban, akik a 10 rész során a legtöbbször alkottak, és a legtöbbször szerepeltek az élvonalban.
A díjátadóval párhuzamosan a Csaba Center földszintjén (a Spar folyosóján) megnyitották azt a kiállítást , ahol a rajzpályázat legszebb 250 alkotását egy hétig láthatják az érdeklődők.

DÍJAZOTTAK:

Alsó tagozatosok:

1. helyezett: Adamik Imola (2. o) Mezőberény
2. helyezett: Styaszni Gina (4. o.) Mezőberény
3. helyezett: Molnár Gergő (1. o.) Békés
4. helyezett: Kármán Odett (2. o.) Sarkad
5. helyezett: Nyeste Adél (2. o.) Békés
6. helyezett: Vincze István (4. o.) Dévaványa

Felső tagozatosok:

1. helyezett Hagya Béla (5. o.) Mezőkovácsháza
2. helyezett Buza Brigitta (6. o.) Kunágota
3. helyezett Vicze Alexandra (7. o.) Gyula
4. helyezett Kincses Lilla Barbara (5. o.) Vésztő
5. helyezett Tímár Viktória (5. o.) Mezőberény
6. helyezett Sánta Alexandra (5. o.) Bélmegyer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!