Közélet

2005.05.09. 16:09

Baleseti összefoglaló

A szombati napon történt a legtöbb baleset Békés megyében az elmúlt héten. A hét többi napján regisztrált 8 esethez képest csak szombaton 7 személyi sérüléssel járó közúti balesethez hívták a rendőröket. Tavaly ugyanekkor 16-an sérültek meg Békés megye útjain, most 23 balesetet szenvedett emberhez kellett segítséget hívni – derül ki az elmúlt hét (május 2-től 8-ig) baleseteinek összefoglalójából.

BEOL

A RENDŐRSÉG BALESETI ÖSSZEFOGLALÓJA:

Az elmúlt héten egy halálos kimenetelű közlekedési baleset történt.  Egy gyalogos asszonyt ütött el egy személyautó vezetője a Mezőhegyes és Pitvaros közötti úton. Az asszony úgy állt az úttesten, hogy nem volt jól látható. Amikor az autó sofőrje észrevette a nőt, már nem tudott megállni. Több ún. „egyjárműves” baleset is történt az utakon a hétvégén. Gádoros és Orosháza között például egy családot ért baleset. A férfi, aki az autót vezette valami miatt letért az útról a jobboldali útpadkára, és nem tudta visszakormányozni az autót a szilárd burkolatra. A kocsi egy fának ütközött. A volán mögött ülő férfi súlyosan, míg az autóban utazó felesége és 1 éves kisfia könnyebben sérültek meg. Nagyszénás és Kondoros között egy nő Peugeot 307-es típusú autójával pördült meg, és az út melletti szántóföldön felborult. A nő súlyosan megsérült. Egy Ford Tranzit vezetőjével is hasonló eset történt Medgyesbodzás közelében.

A járművek vezetőinek a kedvező időjárási viszonyok mellett is figyelemmel kellene lenniük az útviszonyokra. A helyenként rossz minőségű, megrongálódott utakon nagy sebességgel haladók könnyen elveszthetik uralmukat a járművük felett, és a padkákról már nem biztos, hogy vissza tudják kormányozni autóikat az útra. Így tehát biztonságosabb ilyen útviszonyok mellett mérsékelni a sebességet még akkor is, ha a szabályok vagy a kihelyezett jelzőtáblák szerint gyorsabban is lehetne hajtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!