Közélet

2005.04.18. 14:33

Rendőrség Napja szombaton a gyulai várnál

A korábbi hírekkel ellentétben a vár helyett a gyulai Népkertben – az Erkel Ferenc Művelődési Központ mögötti területen – rendezi meg a megyei rendőr-főkapitányság a rendőrnapot szombaton 9 órától délig.

BEOL

„Már délelőtt fél 10-től hangulatos zene és számos érdekesség várja a közönséget. A program ideje alatt egészen délig fegyverzeti és bűnügyi-technikai bemutató, valamint közlekedési vetélkedők várják az érdeklődő közönséget. Lesz olyan sátor, ahol az ujj- és tenyérlenyomat-vétel fortélyait lehet ellesni, és az elkészült lenyomatot haza is lehet vinni. Sőt, ezen a napon „büntetlenül” és díjmentesen lehet fényképezkedni a bűnügyi technikusoknál.
[caption id="" align="alignleft" width="470"] Egy korábbi rendőrnap kommandós-bemutatója az Előre-pályán
[/caption]

Délelőtt 10 órakor köszöntőt mond dr. Gyurosovics József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei főkapitány és dr. Perjési Klára, Gyula polgármestere. Ezt követően kerül sor a Békés Megyei Hírlap által alapított elismerés, az „Év Rendőre” díj átadására. Miután kiderült, hogy ki győzött a díjért folytatott közdelemben, látványos műsor keretében bemutatkoznak a rendőrök munkáját segítő kutyák. A bemutatóban lesz nyomkövetési feladat, engedelmességi gyakorlat, de a kábítószer keresés módszerét is megmutatják a négylábúak és vezetőik az érdeklődő közönségnek. Ezt követően a Gyulai Big Band zenekar muzsikál majd Kepenyes Pál zenekarvezető irányításával.

Délelőtt fél 12-kor kezdődik a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság „Körös” Bevetési Alosztályának rendkívül izgalmas bemutatója. A különleges mutatvány után pedig ismét a Gyulai Big Band zenél. A megye rendőrsége mindenkit hív és szeretettel vár a rendőrnapra! Szombati Andrea sajtóreferens Békés Megyei Rendőr-főkapitányság”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!