Közélet

2005.04.15. 17:23

Házat kapnak Sötéték

Békés város, az önkormányzati rendeletében meghatározottak szerinti bérleti díjjal a Sötét-család rendelkezésére bocsátja Békés, Mátra utca 12. szám alatti önkormányzati tulajdonban lévő kertes házat. Májusban ide költözik a vajdasági atrocitások elől hazánkba menekült Sötét család.

(sz)

- A képviselő-testület zárt ülésen tárgyalta az ügyet, s egyhangúan hozta meg döntését: az üresen álló házat a város Sötéték rendelkezésére bocsátja. S amennyiben a család jogosult rá, akkor, mint minden rászoruló békési család, lakásfenntartási és lakbértámogatást kaphat - mondta Pataki István, Békés polgármestere.
Dr. Olajos Károly, a Goldex Security délmagyarországi főigazgatójától megtudtuk: a cég segít a családfőnek az elhelyezkedésben, korábban támogatta Sötét László vagyonőri tanfolyamának elvégzését.
- A törvény szerint Magyarországon biztonsági őr csak magyar állampolgár lehet. Amint Sötét László megkapta az állampolgárságot, akkor biztonsági őrként dolgozhat. Addig, mivel a cég tevékenységi köre roppant széleskörű, a klasszikus portai szolgálatban, vagy az energiaszektorban foglalkoztatjuk - tudtuk meg Olajos Károlytól.

(sz) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!