Közélet

2005.04.20. 09:46

Határon átnyúló kerékpáros, vízi és gyalogos túraútvonalak

A hazánkkal határos országok közül egyedül Romániával nem kötöttünk eddig turisztikai szerződést. A sokrétű nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező Körösök Völgye Natúrpark ezért kéréssel fordult a Belügyminisztériumhoz, ahonnan a napokban kedvező válasz érkezett. Az együttműködés megvalósulása esetén a határon átnyúló kerékpáros, vizi és gyalogos túraútvonalak használatakor nem lenne szükség a határátkelőhelyek használatára, a kirándulók akadálytalanul járhatnának át a két ország között.

(mf)

„Következő lépésként felvesszük a kapcsolatot a nagyváradi natúrpark vezetőivel, hogy ők is kezdeményezzék nagypolitikai szinten az országaink közti turisztikai együttműködés létrejöttét” — nyilatkozta Debreceni Lajos az egyesület ügyvezető alelnöke.
A turisztikai kezdeményezés előkészítő munkáit a Belügyminisztérium Nemzetközi Jogi Önálló Osztálya a határmenti érintett önkormányzatok, szakmai- és civilszervezetek bevonásával tervezi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!