Közélet

2005.04.18. 10:51

Gyorstalpalón végzettek oktatják a médiát

Mozgóképkultúra és médiaismeret nevet viseli a legújabb kötelező tantárgy, amelyet általános- és középiskolában kell tanítani. Szakképzett tanárok azonban nincsenek. Békés megye 300 iskolájában negyven olyan tanár tanít, aki 120 órás tanfolyamot végzett.

(y)

 Egyetemi diplomával még kevesebben bírnak. több oktató — egy igazgató szavaival élve — hétfőn abból a könyvből tanul, amiből kedden tanít.
Ennek ellenére a diákok élvezik az órákat, de legfeljebb annyi értelmét látják, hogy már nemcsak szünetben beszélhetik meg a Barátok közt legújabb epizódjait. A kisebb iskolák vezetőinek egy része pedig azért örül, mert — miután csökkentették a készségtárgyak óraszámát — kitölthetik a kollégák keretét. Hartai László, az Eötvös Lóránt Tudományegyetem (ELTE) tanára az új tantárgy fontosságát abban látja, hogy a mai gyerekek véleményét olyan meghatározó módon befolyásolja a televízió és a reklám, amiről már beszélni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!