Közélet

2005.04.28. 16:59

Árvízvédelmi készültség: közel 400-an védekeznek

A Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 340 kilométeres töltéséből 315 kilométer hosszon árvízvédelmi készültség van. Kivétel a Sebes-Körös felső szakasza. Az árvízvédekezésben mintegy 400-an vesznek részt.

(ö)

A Körösök hegyvidéki vízgyűjtőjét ma hajnaltól újabb csapadékfront érte el. A folyók hazai területen áradnak, jelenleg különböző készültség szint mellett. Tetőzésüket egyaránt harmadfokú készültségi szint felett várják. A Fekete-Körös várhatóan ma este tetőzik Antnál, 800 centiméter feletti vízállásnál. Holnap este tetőzik a Fekete-Körös Remeténél, 750 centiméter felett, és a Fehér-Körös Gyulánál, 600 centiméter felett. A Kettős-Körös is holnaptól tetőzik Békésnél, várhatóan 800 centiméter felett. Galbáts Zoltán igazgatóhelyettes főmérnök elmondta: a mostani harmadfokú áradások normális mértékűnek számítanak, töltéseink között levezethetők, a szükségtározókat nem kell megnyitni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!