Közélet

2005.04.04. 13:12

Amfetamin a pótkerékbe rejtve

Április 2-án, szombaton kétszer is amfetamincsempészek ügyében kellett eljárniuk a röszkei vámosoknak. Hajnalban egy svájci, kora délután pedig egy német rendszámú autóban találtak gyanús anyagot.

BEOL

A röszkei vámhivatalnál hajnalban jelentkezett belépésre egy svájci állampolgár az általa vezetett svájci forgalmi rendszámú személygépkocsival. A gépjárműben három szerb állampolgár is utazott. Az útlevélvizsgálatot követően, a határőrség keresőkutyája kábítószergyanús anyagot jelzett, ezért a gépjármű szigorított vizsgálatát kezdeményezték – kaptunk tájékoztatást az első esetről. Az ellenőrzés nyomán a jármű pótkerekében három csomagban – közel 2 kilogramm – kábítószert talált amely amfetamin származéknak bizonyult.

A délutáni órákban egy szerb férfi német rendszámú gépkocsijában találtak kábítószert. Az eljáró pénzügyőr ismét a tételes vámvizsgálat mellett döntött. Ennek eredményeként a hátsó ülésen elhelyezett kabát alatt 64 db, mintegy 6,2 gramm amfetamin tablettát talált elrejtve.

A röszkei vámhivatal az összesen több mint 4 millió forint értékű kábítószert, valamint a két sofőrt a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnokságának átadta további intézkedés céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!