Közélet

2005.04.14. 12:15

A hentes autóval üldözte a tolvajt

Békéscsabán, a Berényi út és a Rövid utca sarkán lévő hentesboltba ment be vásárolni szerdán délelőtt fél 12 körül egy nő. Az üzlet előtt leállította autóját, s benne hagyta a táskáját. Amikor kijött a boltból látta, hogy a Renault jobb első ablaküvegét valaki betörte, és az ülésen lévő táskából kiemelte a pénztárcáját – tudtuk meg a rendőrségtől.

BEOL

Mikor a meglopott hölgy kilépett az üzletből, látott egy ismeretlen férfit, aki éppen akkor lépett el az autó mellől, majd biciklire ült és elhajtott. A hölgy beszólt a boltba, és segítséget kért az ott dolgozó férfitól. A hentes kirohant munkahelyéről, azonnal beült az autójába és a kerékpáros után eredt, akit rövid üldözés után elkapott. Az önkéntes „bűnüldöző” megállította az ismeretlent, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A 28 éves büntetett előéletű fiatalembernél – akit azonnal őrizetbe is vettek – a rendőrök megtalálták a hölgy táskájából ellopott pénztárcát, benne 13 ezer forinttal.
Sz. Gy. korábban is hasonló bűncselekményekért volt büntetve. Ellene ez esetben is lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Békéscsabai Rendőrkapitányság – tájékoztatta szerkesztőségünket Szombati Andrea, a rendőrség sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!