Közélet

2005.02.16. 17:45

Csütörtökről fokozott közúti ellenÕrzés az utakon

Az év elsÕ két hónapjában Magyarország közútjain jelentÕsen megemelkedett a halálos illetve súlyos sérüléssel járó közúti balesetek száma – áll a megyei rendőrség sajtóközleményében. A szerencsétlenségek elkerülése érdekében február 17-tÕl 20-ig országszerte, így megyénkben is fokozott közúti ellenÕrzést tartanak.

BEOL

A rendÕrök az ellenÕrzés alá vont gépjármÛveknél nagy gondot fordítanak a jármÛ mÛszaki állapotának átvizsgálására. A téli útviszonyok mellet való közlekedéshez ugyanis elengedhetetlen a megfelelÕ gumiabroncs használata és a világítóberendezések rendszeres karbantartása.

"Így tehát kérjük a közlekedÕket, hogy saját és mások biztonsága érdekében tartsák be a személyautók és más jármÛvek mÛszaki állapotára vonatkozó elÕírásokat." – fogalmaz Szombati Andrea satóreferens. "Az ellenÕrzések kiterjednek a passzív biztonsági eszközök használatának vizsgálatára is. Kérjük, hogy a biztonsági öveket ne felejtsék el bekapcsolni, és a gyermekeket megfelelÕ méretÛ biztonsági gyermekülésekben utaztassák! Az intézkedések ezen túl természetesen kiterjednek a sofÕrök okmányainak ellenÕrzésére és az ittas vezetÕk kiszÛrését célzó alkoholszondás ellenÕrzésekre is."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!