Közélet

2005.01.03. 08:39

Stúdióidőt és fellépési lehetőséget kapnak a legjobbak

Minden eddiginél jobb felhozatal várható a januárban induló, immár nyolc esztendős szarvasi tehetségkutató fesztiválon – nyilatkozta a Beol.hu-nak Bukovinszky „Buko" Béla, a rendezvénysorozat főszervezője, a fesztiválnak helyt adó Zebra Klub vezetője. Mindez nem csak a mennyiségre, hanem a minőségre is igaz – tette hozzá a szakember, utalva rá, hogy a korábbiaknál jóval több hanganyag érkezett a megadott határidőig, s ezeket végighallgatva kiderült: akadnak majd igazi zenei csemegék is a négy elődöntő, illetve a döntő során.

K. Gy.

A szakmai zsűri által legjobbnak talált előadók az idén is komoly stúdióhasználati és fellépési lehetőségekhez jutnak, egyebek közt a nyári mezőtúri Wanted és a tokaj-rakamazi Hegyalja Fesztiválokon. Visszatekintve a Wanted (korábban Rolling Rock) tehetségkutató fesztiválok történetére egyértelműen van létjogosultsága ennek a versenynek, hiszen több neves zenekar számára hozta meg az ismertséget és az elismertséget. Példaként a főszervező a mezőkovácsházi illetőségű, a heavy metalt játszó Ektomorf zenekart hozta fel, amely mára nem csak idehaza, hanem Nyugat-Európában is ismerősen cseng a műfajt kedvelők körében. Ugyancsak szarvasi fesztiválnyertesként kezdte karrierjét, illetve ehhez jelentős lendületet kapott a gyulai Magna Cum Laude, a békéscsabai MZ/X, a gyomaendrődi Insipid, az újkígyósi Baby Bone – és ez sor hosszan folytatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!