Közélet

2005.01.18. 10:55

Népszerű a diákhitel

Az új diákhitel igénylőknek legkésőbb február 15-ig kell benyújtaniuk igénylésüket a Diákhitel Központhoz, a régi igénylőknek viszont nem kell új kérvényt beadni, hiszen korábbi igénylésük mindaddig automatikusan érvényben van, amíg erre jogosultak.

km

2001-es indulása óta a Diákhitel Központ összesen mintegy 72 milliárd forint összegű hitelt nyújtott igénylőinek. Minden diákhitel felvételre jogosult száz hallgató közül átlagosan harminchárman veszik fel a kölcsönt. A Diákhitel Központ legtöbb ügyfele budapesti illetőségű, de szép számmal kerülnek ki szerződéssel rendelkezők Borsod és Szabolcs megyéből is.
Békés megyéből az utolsó adatok szerint 4416 ügyfelet számlált a Diákhitel Központ, ez a megye jogosultjainak körülbelül 30 százaléka, ami megfelel az országos átlagnak — tájékoztatta lapunkat Őri András, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója. Megyénkben is a havonta a két legnagyobb felvehető összeget igénylik meg a diákok. A Tessedik Sámuel Főiskola karain tanuló hallgatók közül 2239-en vették fel a diákhitelt, ez az iskola hallgatóinak 30 százaléka.

km -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!