Közélet

2005.01.20. 11:14

Hétfőn felhagynak a munkával a volánosok

Egyelőre kérdés, hányan csatlakoznak a január 24-ére szóló országos sztrájkfelhíváshoz a Körös Volán dolgozói közül. A munkabeszüntetéssel 12 százalékos fizetésemelést szeretne kiharcolni a Közúti Közlekedési Szakszervezet. A munkaadók viszont legfeljebb hat százalékos emelést tudnának elképzelni.

kgf

Az érdekvédők szerint ez azért elfogadhatatlan, mert a lépés tovább növelné a  buszsofőrök átlagosan havi bruttó 142 500 forintos keresete és a 146 ezer forintos nemzetgazdasági, valamint a 158 ezer forintos szakmai átlag közötti különbséget.
Szarvas Péter, a Körös Volán Rt. vezérigazgatója elmondta, a megyében működő másik két szakszervezet, a Békés Megyei Közlekedési Szövetség és az Autóbuszvezetők Országos Szövetsége nem csatlakozott a sztrájkfelhíváshoz, ezért bizonytalan, hogy hányan veszik fel a munkát. Szombaton és vasárnap mindenesetre többen fogadják az információs szolgálaton a telefonokat, hogy minden érdeklődőnek megfelelő felvilágosítást adjanak. A hétfői időpont azért is szerencsétlen, mert az ingázó diákokat, a kollégistákat és a dolgozókat is érinti.

kgf -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!