Közélet

2005.01.18. 06:59

A megyeiek vegyesen szerepelnek a középiskolák 2004-es, friss rangsorában

Mint minden évben, az Országos Közoktatási Intézet (OKI) nemrég idén is közzé tette a hazai középiskolák különböző szempontok alapján megállapított rangsorát. Ebben a felvételi eredményeket és a nyelvvizsgák arányát tekintve is a békéscsabai belvárosi gimnázium a legjobb a megyeiek közül. A szakközépiskoláknál a megyeszékhelyi Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola vezeti a sort, a vegyes középiskolák között a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola viszi a pálmát.

BEOL

A 295 rangsorolt, magyarországi gimnázium közül a felvételi eredményesség szempontjából megyénkből a belvárosi és a Rózsa került be az első százba. A szakközépiskolák között dicsőség a Széchenyi nyolcadik helye, s tény, hogy a gyulai Göndöcs Benedek zárja az országos listát a 392. hellyel. Művészeti szakközépiskolák között jól szerepel a Bartók Béla zeneiskola, amely tavaly a második legjobb volt az országban.
A megyei középiskolák országos rangsorban elfoglalt helye
(További részletek a Békés Megyei Hírlapban.)  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!