Közélet

2004.11.18. 10:58

Nincs pénz a repülőhíd felújítására

Két tulajdonosa van a békéscsabai, Ihász utcai repülőhídnak, anyagi okok miatt azonban egyik sem újítja fel a felüljárót. A híd egyes részeit még idén ki kellene javítani, erre azonban egyelőre nincs esély.

BEOL

[caption id="" align="alignleft" width="240"] A felüljáró több eleme javításra vagy cserére szorul
[/caption]A híd közút feletti része és a feljáró rámpák az önkormányzat, míg a vasúti síneket áthidaló rész a MÁV tulajdona. A fenntartásról és a karbantartásról a két tulajdonosnak kellene gondoskodnia. A vasúttársaság 2003-ban felmérte a repülőhíd szerkezetét, a vizsgálat eredményeit az önkormányzatnak is elküldte. A jegyzőkönyv szerint a felüljáró több eleme olyan állapotban van, hogy még idén javításra vagy cserére szorulnak. Békéscsaba közgyűlése 3 millió forintot különített el a rekonstrukcióra, ez az összeg azonban elenyésző a szükséges százmilliós nagyságrendű beruházáshoz. Egyelőre úgy tűnik, hogy sem a MÁV, sem az önkormányzat nem tudja felújítani a hidat, pedig sokan használják a városrészeket összekötő, egyre veszélyesebb felüljárót.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!