Közélet

2004.11.16. 12:32

Forintos telkek

Szabadkígyóson az önkormányzat egyforintos telkekkel segíti a fiatalok ,,fészekrakását”. A lehetőséggel többen éltek, négy ház már fel is épült a Zrínyi utcában. — Bár minden fiatal nem találhatja meg a számítását a településen, mi azt szeretnénk, ha minél több gyermekünk itthon maradna, Szabadkígyóson telepedne le — nyilatkozta Balogh József, aki választási ígéretét valósította meg az 1 forintos telkekkel.

BEOL

Mivel a településnek kiosztható portái nem voltak, ezért a település szélső utcájában szántóföldet vontak ki a művelés alól, a területet kiparcellázták, a közműveket elérhetővé tették. Négy ház felépült, több az előkészítés szakaszában áll.
Egyforintos telket olyan 35 év alatti szabadkígyósi házasok, élettársak igényelhetnek, akik vállalják, hogy egy éven belül megszerzik az építési engedélyt, négy éven belül pedig felépítik a házat. Az önkormányzat tervei szerint a jövőben még további 50-60 telket alakítanak ki.

A lehetőséggel többen éltek, négy ház már fel is épült a Zrínyi utcában.

— Bár minden fiatal nem találhatja meg a számítását a településen, mi azt szeretnénk, ha minél több gyermekünk itthon maradna, Szabadkígyóson telepedne le — nyilatkozta Balogh József, aki választási ígéretét valósította meg az 1 forintos telkekkel.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!