békés megye

2021.07.26. 13:05

Hétvégén is akadt munkájuk a tűzoltóknak

Az elmúlt hétvégén terület, épület és járműtűz adott munkát megyénk tűzoltóinak.

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

Tárolt hulladék gyulladt meg vasárnap reggel Békéscsabán a szemétlerakó területén. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd az ott dolgozók munkagép segítségével az eloltott területet földel lefedték. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett.

Száraz aljnövényzet égett öt teleknyi kiterjedésben vasárnap délelőtt Csökmőn, a Kossuth utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a gaz égetése miatt keletkezett, másra nem terjedt át. Nem sokkal később nádas gyulladt ki Békéscsabán a Kereki út közelében. A gyulai hivatásos tűzoltók a közel másfél hektáron égő területet több irányból vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Illusztráció: Shutterstock

Területtűz következtében két melléképület gyulladt ki vasárnap este Sarkadkeresztúron, a Bem utcában. A hatezer négyzetméteren égő aljnövényzetről a tűz, több ingatlanon is keresztül haladva átterjedt egy kilencven és egy százharminc négyzetméteres melléképületre. Az egyik épületben tárolt körbálák is meggyulladtak. A gyulai a szeghalmi valamint a mezőberényi hivatásos tűzoltók a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával az aljnövényzetet és az épületeket több irányból, öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálta. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Tíz hektáron égett az ősgyep vasárnap délután Szabadkígyós külterületén. A csabai és a gyulai hivatásos tűzoltók, öt vízsugár, valamint egy járműre szerelt avaroltó készülék segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy személyautó vasárnap este Csanádalberti településen egy Fő utcai ingatlan udvarán. A javítás közben lángra lobbant járművet a tótkomlósi önkormányzati és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Tarló gyulladt ki szombat délelőtt Körösladány és Köröstarcsa között, a 47-es út közelében. A szeghalmi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a terület átvizsgálták. A tarló tulajdonosa az oltással párhuzamosan, a közel egy hektáros területet egy erőgép segítségével körbetárcsázta, megakadályozva ezzel a tűz továbbterjedését. Nem sokkal később ősgyep gyulladt meg Tótkomlós külterületén. A helyi önkormányzati tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a másfél hektáron égő aljnövényzetet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Szalmakazal gyulladt ki szombat kora hajnalban Lökösháza külterületén. A tűz veszélyeztetett egy közelben álló istállót, valamint erdősávot. A gyulai hivatásos tűzoltók az erdő és épület védelmére vízsugarakat szereltek, majd a már károsodott szalmabálák ellenőrzött leégetését követően erőgéppel a kazlat megbontották, majd vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. A tűz környezetére nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.

Összehordott növényzetet égettek szombat este Sarkadon, a Veres Sándor utcában. A gyulai hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd az esetről jegyzőkönyvet készítettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!