békés megye

2021.07.06. 10:01

Faeltávolításhoz riasztották a tűzoltókat Békésen

Hétfőn területtűz, állatmentés és faeltávolítás adott feladatot megye tűzoltóinak.

Kistestű kutya kútba esett délután Magyardombegyházán, a Nagy utcában. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a kutyát kézi erővel sértetlenül kiemelték és átadták a tulajdonosának.

Nagyméretű fa dőlt egy épületre hétfő délelőtt Békésen a Drága utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók létra és láncfűrész segítségével az épületre borult fát eltávolították, majd a törött tetőcserepeket a tulajdonosnak segítettek kicserélni. Délután ismét faeltávolításhoz riasztották a helyi önkormányzati és a békéscsabai hivatásos tűzoltókat Békésen a Hunyadi térre, ahol egy vastag hársfa ága meghasadt veszélyeztetve ezzel a járókelőket.

Fotók: Katasztrófavédelem

Tűzoltók a veszélyes ágat láncfűrész és emelőkosaras jármű segítségével eltávolították. Pár órával később, meghasadt egy diófa ága Füzesgyarmaton, a Dobó utcában. A megroppant ág veszélyeztette a mellette elhelyezkedő ingatlant. A szeghalmi hivatásos tűzoltók létra és láncfűrész segítségével a veszélyes ágat eltávolították. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Száraz aljnövényzet gyulladt meg délután Orosházán, a Bónumi tanyák közelében. A helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a száz négyzetméteren égő növényzetet eloltották, majd a tűzzel érintett területet átvizsgálták. A délután folyamán ismét elszáradt gaz és avar gyulladt meg, ezúttal Végegyházán, a Dózsa György úton. A háromszáz négyzetméteren égő elszáradt növényzetről a tűz átterjedt egy tároló épületre. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével az égő vegetációt, valamint az épületet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!