Kék hírek, bulvár

2016.12.07. 14:26

Kétegyházi háztűz: segítenek a fedél nélkül maradt családnak

Lakhatatlanná vált egy kétegyházi család otthona, miután szerda hajnalban kigyulladt az épület tetőszerkezete. A család tagjai egy üresen álló, szoba-konyhás szolgálati lakásba költözhettek átmenetileg, és némi anyagi segítségben is részesítették őket.

Ny. L.

Mint korábban megírtuk, kigyulladt egy 140 négyzetméteres családi ház és a hozzá tartozó melléképület tetőszerkezete Kétegyházán, a Dózsa utcában szerdára virradóra - közölték a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnál. A tűzben senki sem sérült meg, a ház azonban lakhatatlanná vált.

A gyulai és a békéscsabai tűzoltókat is a helyszínre riasztották, végül négy vízsugárral tudták megfékezni a lángokat. A tűz eloltása után értékmentést végeztek az épületben a tűzoltók.

Kalcsó Istvánné, Kétegyháza polgármestere megkeresésünkre elmondta, személyesen is a helyszínen járt, és kollégáival együtt minden tőlük telhető segítséget megadtak, megadnak az egygyermekes családnak.

Egy üresen álló, szoba-konyhás szolgálati lakásba költözhettek átmenetileg, és némi anyagi segítségben is részesítették őket. A polgármesteri hivatal munkatársai pedig segítettek a ház állagmegóvásánál, például a leégett tetőnél a fóliázásban. Ugyanakkor információink szerint a tető annyira sérült, hogy teljes egészében le kell majd bontani. 

Ezek is érdekelhetik