Kék hírek, bulvár

2016.10.20. 10:23

Saját fiát erőszakolhatta meg a rab, akit majdnem halálra vertek

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla dr. Mezőlaki Erik vezette büntetőtanácsa az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt B. G. ellen indított büntetőügyben a Gyulai Törvényszék első fokon meghozott ítéletét.

BEOL

Így a vádlott jogerős büntetése 3 év 6 hónap szabadságvesztés és 4 év közügyektől eltiltás lett azzal, hogy a vádlott legkorábban a börtönbüntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra – tájékoztatta lapunkat dr. Bátyi Zoltán sajtótitkár.

Az ítélet indoklásában elhangzott: az I. fokon lejáró bíróság az elkövetett cselekmény súlyához és a vádlott társadalomra veszélyességéhez mérten arányos büntetést szabott ki, így a büntetés enyhítésére a táblabíróság nem látott semmilyen indokot.

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

A bűncselekményről
A vádlottat egy korábbi bűncselekmény elkövetése miatt 2014. július 21-én  a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézményben, Gyulán tartották fogva, ahol - szintén előzetes letartóztatottként – S. B. sértettet is elhelyezték.

A vádlott zárkájának, valamint annak a zárkának a lakói, ahol sértettet helyezték el megtudták, hogy a sértett kiskorú fiúgyermeke sérelmére elkövetett, szexuális jellegű bűncselekmény miatt került előzetes letartóztatásba. Emiatt néhányan, köztük a vádlott is, neheztelt a sértettre, és ennek hangot is adott.

A két zárka lakóit úgynevezett nyitott körletben helyezték el, így naponta bizonyos időt nyitott zárkaajtók mellett közösen tölthettek el a folyosón, egymás zárkájába azonban nem léphettek be.

2014. július 21-én délelőtt a sértett a zárkája illemhelyét takarította, amikor a szomszédos zárkából a vádlott odalépett hozzá, utalt a sértett által elkövetett bűncselekményre, majd kivette a zárkaajtót kitámasztó súrolófát, és azzal ütögetni kezdte a sértettet. A megtámadott férfi kivette a vádlott kezéből a súrolófát, és azt mondta: van elég problémája, a vádlott hagyja őt békén, majd folytatta a takarítást. Ezután a vádlott megint mondott valamit a sértettnek, majd egyik lábával a szegycsontjánál megrúgva ellökte a sértettet, aki hátra esett.

A sértett – abban bízva, hogy a vádlott nem fog belépni a zárkába – elkezdett az ágyánál pakolni és padlót súrolni. De a vádlott a négykézláb lévő sértetthez lépett, és nagy erővel megrúgta a lengőbordáját. A sértett nem kapott levegőt, összecsuklott, miközben a vádlott visszalépett az ajtóba.

A sértett - bár megmutatta sérüléseit - nem beszélt zárkatársainak a bántalmazásról, azt mondta, leesett az ágyról, azért fáj az oldala. Mivel az állapota egyre rosszabbodott, és már zárkatársai támogatására szorult, a fogvatartottak értesítették a büntetés-végrehajtási intézet személyzetét, akik kihívták a mentőket. A sértettet kórházba szállították, ahol műtétet hajtottak rajta végre, eltávolították a lépét.

A sértett a bántalmazás következtében mellkasi-hasi zúzódást szenvedett el a lép repedésével, amely sérülés 42 nap alatt gyógyult. A sértett közvetlen életveszélyben volt.

Az I. fokú ítéletről
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék 2016. május 19-én B. G. (1994) vádlottat, és ezért őt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!