Kék hírek, bulvár

2016.10.13. 08:14

Összeverte szerelmét, most közös jövőt terveznek

Összeverte szerelmét, miközben úgy rátérdelt a nő kézfejére, hogy az eltört – emiatt, azaz súlyos testi sértés miatt állt a minap a Békéscsabai Járásbíróság elé Ő. Gábor. Jogerősen 60 óra közérdekű munkavégzésre kötelezték, illetve 100 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. A vádlott és a sértett azóta is együtt élnek, közösen képzelik el a jövőt, és mint mondták, immár lejöttek a szerről, teljesen tiszták.

Licska Balázs -- képünk illusztráció

Fotós: lofilolo

Fotós: lofilolo

Ő. Gábor és szerelme 2015 tavaszán jöttek össze, egyből össze is költöztek: rendszeresen fogyasztottak kábítószert, illetve alkoholt is. Szeptemberben Békéscsabán, egy Lencsési-lakótelepi lakásban szóváltás alakult ki a férfi és a nő között. Ennek során a vádlott tépni kezdte a sértett haját, pofozta az arcát, majd a földre lökte. Ezt követően a férfi a nő arcára és kezeire térdelt, és folyamatosan ököllel ütötte – ez szerepel a vádirati tényállásban.

Mivel a bántalmazás során a nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, eltört a kézfeje – emellett pedig horzsolások, bevérzések keletkeztek a testén több helyen –, a minap Ő. Gábor súlyos testi sértés miatt állt a Békéscsabai Járásbíróságon Borbélyné dr. Ács Ildikó bíró elé.
A vádlott nem tett vallomást a tárgyaláson, korábban viszont azt mondta, hogy akkoriban kábítószereztek és alkoholt is ittak, többször is volt, hogy egymásnak estek, kölcsönösen bántalmazták egymást. Az adott napra nem emlékezett, de mint kiemelte, biztos minden úgy történt, ahogy a sértett mondta. Hangsúlyozta, hogy már tiszták, továbbra is együtt élnek, és hogy nagyon megbánta, amit tett, a jövőben nem fordul elő többet hasonló.

Ahogy a 27 éves férfi, úgy a 26 éves nő is azt mondta a Békéscsabai Járásbíróságon, nem biztos, hogy akkor tört el a kézfeje, mivel korábban is panaszkodott miatta. A fiatal nő hozzátette, hogy ha megerőlteti, akkor még mindig fáj a keze, az ízületei érzékenyek az időjárás változásaira. Bár azt mondta, hogy nem tudta megbocsátani azt, amit tett a szerelme, próbált felejteni. Emellett sikeres volt a kezelés is, immár tiszták, kibékültek és azóta is együtt élnek.

Egy tanú úgy nyilatkozott, többször is ex-barátnője, vagyis a sértett segítségére sietett, mivel Ő. Gábor többször is bántalmazta, ez szemmel látható volt. Egy novemberi alkalommal is a kórházba vitte a nőt, mivel duzzadt volt a kézfeje, mint ahogy szeptemberben is – akkor azonban nem találtak rajta törést, így be sem gipszelték azt. Egy orvos azt mondta a novemberi eset után, hogy minimálisan ugyan, de hetekkel korábban, így talán a szeptemberi alkalommal törhetett el a sértett kézfeje, de hogy miként, azt nem tudni.

A járási ügyészség szerint egyértelmű, hogy a szeptember 21-ei eset során tört el a nő kézfeje, az már más kérdés, hogy akkor azt nem vették észre és nem is gipszelték be, olyan kis mértékű volt a sérülés. A vádhatóság szerint egyébként a vádlott hihetetlen agresszivitására utal, hogy a sértetten testszerte keletkeztek sérülések. A védő szerint viszont nem lehet tudni, hogy tényleg amiatt tört-e el a nő keze, mert a férfi rátérdelt, csak feltételezések vannak.

A nő a tárgyaláson sírva fakadt. Bírói kérdésre elmondta, hogy nem szép emlékeket kellett felidéznie a Békéscsabai Járásbíróságon, a lelki állapota nem tökéletes. Hangsúlyozta, megbánták mindketten, amit tettek. Ismét kifejtette, hogy bár nem tudott megbocsátani, adott egy másik esélyt Ő. Gábornak. Egyébként pedig szerinte nem szükséges büntetést kiszabni szerelmére, elegendő az intézkedés vele szemben.

Hatvan óra közérdekű munka lett a büntetés
A Békéscsabai Járásbíróság bűnösnek mondta ki Ő. Gábort súlyos testi sértés miatt. Ezért hatvan óra közérdekű munkavégzésre kötelezte: ha azonban a vádlott nem dolgozik, akkor szabadságvesztést kell kiszabni ellene. A férfinak 100 ezer forint bűnügyi költséget is állnia kell.
Borbélyné dr. Ács Ildikó az indokolás során kifejtette, aggálytalanul megállapítható, hogy a sértett kézfeje akkor, szeptember 21-én tört el, mégpedig úgy, hogy rátérdeltek a kezére. Kiemelte azt is, hogy a nőnek nem volt lehetősége védekezni, és hogy a férfi kötött bele.

A büntetés kiszabása indokolt volt a súlyos testi sértés miatt, de a Békéscsabai Járásbíróság szerint azért sem lett volna elég az intézkedés – vagyis a próbára bocsátás –, mert már korábban hoztak ilyen ítéletet a vádlottal szemben. A bíró útravalót is adott a párnak: építsék békességben a közös jövőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!