Kék hírek, bulvár

2016.10.20. 08:13

Még a helyszínen életét vesztette az elütött idős nő

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 39 éves dévaványai férfivel szemben, aki június végén Dévaványa külterületén elütött egy 79 éves kerékpáros nőt, aki a helyszínen elhalálozott.

BEOL

A vádirati tényállás szerint a vádlott június 21-én 16 óra 35 perc körüli időben egy személygépkocsit vezetve közlekedett Dévaványa lakott területén kívül, a 4205-ös számú úton Ecsegfalva felől Dévaványa irányába – tájékoztatott dr. Veress Gabriella megyei főügyész.

Haladása közben a 27 km + 600 m útszelvényben, egyenes vonalvezetésű útszakaszon, jó látási viszonyok között gépkocsijával – ismeretlen okból – áttért a menetirány szerint bal oldalra, s ott összeütközött a vele szemből érkező, az úttest szélére húzódva kerékpárral közlekedő dévaványai nővel. A baleset következtében az idős sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A vádlott megszegte a KRESZ. 25.§ (2) bekezdésében foglaltakat, mely szerint járművel az úttesten – az előzés és a kikerülés esetét kivéve – annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja; az irányadó büntetési tételkeret 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 400 000 forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!