Kék hírek, bulvár

2016.10.12. 15:17

Marihuánával a zsebében ment a rendőrségi kihallgatásra

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a szeghalmi férfinak, akit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt hallgattak ki a nyomozók.

BEOL

A rendelkezésre álló adatok szerint a szeghalmi férfi közvetítésével 2015. január 16-án 148,27 gramm tömegű alfa-PVP-t tartalmazó kábítószer került egy szintén kábítószer terjesztésével foglalkozó férfihoz, aki ezért 300 000 forintot fizetett. A kábítószer átadásakor a nyomozók a Körösladány és Dévaványa közötti útszakaszon az elkövetőket elfogták, a kábítószert és a pénzt lefoglalták – tájékoztatott dr. Veress Gabriella megyei főügyész.

A nyomozás eredményeképpen a közvetítő személye is kiderült, ezért a korábban kábítószer fogyasztásával gyanúsított férfit 2016. október 10-én kábítószer-kereskedelem miatt is kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A férfi a kihallgatásra úgy ment el a Szeghalmi Rendőrkapitányságra, hogy kabátjának belső zsebében egy tasakba csomagolva marihuánát tartott, amelyet a ruházat átvizsgálás során a nyomozók megtaláltak. A férfi lakásában ezt követően megtartott házkutatás során bruttó 1,5 kg-ot meghaladó súlyú marihuána gyanús növényi anyagot és magvakat, továbbá kristályszerű és kocsonyás anyagmaradványt, valamint az értékesítésükhöz szükséges tasakokat, őrlőket és mérleget foglaltak le.

Az előzetes letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert az 5 évtől 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény miatt tartani lehet a férfi szökésétől és elrejtőzésétől.

Az eljárás újabb adatai alapján nem lehet kizárni azt sem, hogy a férfi a tanúkat befolyásolná, megfélemlítené, vagy a még elő nem került bizonyítási eszközöket megsemmisítené, elrejtené. Ezen túlmenően kábítószer gyanús anyagok és az értékesítésükhöz használt eszközök lefoglalására tekintettel tartani lehet attól is, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén tovább folytatná a kábítószer terjesztését.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség álláspontjával egyetértve a terhelt előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!