Kék hírek, bulvár

2016.10.11. 17:41

Bordélyházat üzemeltettek, hogy törleszthessék a hitelt

Megkezdődött a G. Gy. és társa ellen prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt indított büntetőügy tárgyalása kedden reggel a Békéscsabai Járásbíróságon. A vádirat szerint a férfi és akkori élettársa — aki azóta már a felesége —, bordélyházat üzemeltetett a megyeszékhelyen.

Papp Gábor

Az első- és a másodrendű vádlott 1999 óta élnek együtt, majd kft.-t alapítottak, aminek a férfi lett a vezető tisztségviselője. A cég 2010-ben egy békéscsabai üzlethelyiséget bérelt ki, hogy ott szórakozóhelyet, bárt működtessen — fogalmazott a vádirat ismertetése során Pálné dr. Kismarton Annamária ügyész.

Mint megtudtuk, a pár 2013-ban elhatározta, hogy megélhetése érdekében, rendszeres haszonszerzés céljából olyan üzleti vállalkozásba kezd Békéscsabán, aminek részeként bordélyházat üzemeltet. A már említett épület hátsó udvarából nyíló helyiséget alakították ki erre a célra, ahol egy franciaágyat helyeztek el, a tusoló, mosdó adott volt.

Az általuk feladott hirdetésekre jelentkező vagy az ismeretségükbe tartozó fiatal nők számára meghatározták, hogy a bárba érkező férfiak részére milyen összegért nyújthatnak szexuális szolgáltatást a hátsó szobában. Egy óráért 16-20 ezer, 30 percért 8-10 ezer forintot fizettek a kuncsaftok; a lányoknak ennek az összegnek a felét kellett leadniuk az elsőrendű vagy távollétében a másodrendű vádlottnak. A tevékenységet a prostituáltak éjszaka és a hajnali órákban végezték, magát a helyiséget pedig a két vádlott közösen tartotta fent, tartotta rendben.

2014-ben úgy döntöttek, hogy kibővítik a vállalkozást és lakást bérelnek a belvárosban, hogy nagyobb haszonhoz jussanak. A lányok szolgáltatásairól két internetes honlapon is fényképes hirdetéseket adtak fel. Az első lakásban egy óra 10 ezer forintot, fél óra 7 ezer forintot „kóstált”, amiből a prostiknak öt- és háromezer forintot kellett leadniuk. A lányoknak esetenként lehetőségük nyílt arra, hogy naponta 1000 vagy vendégenként 2000 ezer forintot fizessenek.

A lakások tulajdonosaival egy-egy lány kötötte a bérleti szerződést, bár a bérleti díjat mindig valamelyik vádlott adta át. Később egy másik belvárosi lakásba költöztek, ahol egy óráért 10 ezer, 30 percért 7500 forintot fizettek a férfiak.

A vádirat szerint 2013. november eleje és 2015. május 26-a között ezen a módon és a bárral legkevesebb 5 millió 492 ezer forint jogtalan haszonhoz jutottak a vádlottak. Az irat ismertetéséből kiderült, arra is akadt példa, hogy az elsőrendű vádlott lányokat is küldött magánlakásokba, illetve szálláshelyre. Volt olyan kuncsaft, aki két fiatal lányt „rendelt” egyszerre.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat három rendbeli társtettesként, bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése bűntettével és négyrendbeli üzletszerű kerítés bűntettével, míg a másodrendű vádlottat három rendbeli, társtettesként bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése bűntettével vádolja.

Az elsőrendű vádlott nem kívánt vallomást tenni, de elmondta, részben bűnösnek érzi magát. Ezt követően Tóthné dr. Hámori Katalin bíró ismertette a férfi rendőrség előtt tett vallomását, amelyben a bárra vonatkozóan elismerte a bűncselekményt, illetve, hogy több alkalommal is közvetített „házhoz” lányokat. A magánlakások esetében — véleménye szerint — a lányok bevétele után az élettársa kapott juttatást.

A másodrendű vádlott ugyancsak bűnösnek érezte magát, de szintén nem kívánt vallomást tenni. Korábbi rendőrségi vallomásában úgy fogalmazott, a lakásra — ahol élnek — devizahitelt vettek fel. A havi törlesztő részlet drasztikusan megemelkedett, amit nem tudtak fizetni, az ingatlan az eszközkezelőhöz került, és a fent említett módon szerzett jövedelmükből akarták kiváltani a tartozást.

A rendőrségi vallomásban részletesen beszámolt arról, hogy miként zajlott a vendégek fogadása a lakásokon, hogyan hirdették a lányok szolgáltatásait, akik egyébként különböző beceneveket kaptak.

A keddi tárgyalási nap következő részében a bírónő több tanúvallomást ismertetett, egyebek mellett a lányokat több alkalommal szállító taxisofőrét, egy recepciósét, illetve több kuncsaftét is, akik igénybe vitték a szolgáltatásokat.

Az ügy a következő tárgyalási napon tanúk meghallgatásával folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!