Kék hírek, bulvár

2016.03.24. 06:35

Hobbitelken rejtegetett fegyverarzenál - videó!

Fegyvereket, fegyveralkatrészeket és több száz lőszert találtak a rendőrök egy békési férfi hobbitelkén. A helyszíni szemle során a lakóhelyén is házkutatást tartottak, ahol kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak a nyomozók.

police.hu

Bejelentés érkezett a Békési Rendőrkapitányságra március 23-án arról, hogy egy helyi lakos engedély nélkül fegyvereket és lőszereket rejtegethet magánál. A rendőrök ellenőrizték az információt és házkutatást tartottak a 49 éves férfi tartózkodási helyén.

A kutatás során a garázs dupla falában, a kertben lévő pihenőpadban és a tyúkól hátsó, felnyitható kettős falában távcsővel és házilag készített hangtompítóval felszerelt puskákat és több száz darab, különböző méretű, golyós és sörétes lőszert találtak.


Ezek mellett távcső, fegyveralkatrészek, fegyvertokok, fegyvertisztító készletek és ólom öntésére szolgáló eszközök is előkerültek. A ház konyhájában pedig egy riasztópisztoly és egy távcsöves légpuska volt elrejtve. Mivel a férfinak nem volt engedélye a fegyverek és lőszerek tartására, ezért a nyomozók lefoglalták azokat.

A rendőrök a helyszíni szemlét kiterjesztették a férfi bejelentett lakcímére is, ahol a ház padlásán 650 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak. A növényi törmeléken elvégzett kábítószeres gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért azt is lefoglalták. Ezután folytatták az épület átvizsgálását és az egyik szobában egy fotel aljából újabb golyós és sörétes lőszerek kerültek elő.
 
A Békési Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása bűntett és visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Gy. L. ellen, akit a nyomozók az előállítását követően gyanúsítottként hallgattak ki és bűnügyi őrizetbe vettek. A puskákat, a több száz különböző méretű golyós, illetve sörétes lőszert és a fegyveralkatrészeket, valamint a kábítószergyanús zöld növény törmeléket szakértőkkel vizsgáltatják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!