Kék hírek, bulvár

2016.02.18. 13:14

Előleg kértek, majd felszívódtak a webáruházas csalók

Egy férfi és egy nő ellen folytat nyomozást a Gyulai Rendőrkapitányság, akik internetes kereskedő oldalon hirdettek eladásra járműveket, műszaki cikkeket. A gyanú szerint a vevőkkel elutaltatták az előleget, de soha nem adták át nekik a termékeket.

BEOL

A Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói és körzeti megbízottjai február 17-én Budapesten elfogtak egy 33 éves budapesti férfit és egy 28 éves hernádi nőt, akik a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint tavaly július végén egy lakókocsit hirdettek meg eladásra az egyik internetes kereskedő oldalon.

A hirdetésre jelentkező egyik férfival telefonon meg is egyeztek a vételárban és a vevő a gyanúsítottak által megadott számlaszámra előre elutalta a kialkudott előleget. A lakókocsit azonban nem adták át neki és elérhetetlenné váltak - derül ki a police.hu cikkéből.

A gyanú szerint M. Sándor és Cs. Erika azért, hogy pénzhez jussanak, több hasonló bűncselekményt követtek el. Ugyanazon a kereskedő oldalon 2015 augusztusában mobiltelefont, kerékpárt, Xbox-játékot, lakókocsit, valamint fényképezőgépeket hirdettek meg és a vásárlókkal előre elutaltatták az előlegeket vagy a teljes vételárat, de soha nem küldték el, adták át a dolgokat. Ezzel a módszerrel az ország több megyéjében, illetve városában, így Budapesten, Nyíregyházán, Gyulán, Algyőn, Kétegyházán, Magyaralmáson és Szentkirályon élő sértetteket károsítottak meg.
 
A Gyulai Rendőrkapitányság február 17-én M. Sándort és Cs. Erikát 7 rendbeli csalás bűntett és 1 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette bűnügyi őrizetbe.

A nyomozó vizsgálják azt is, hogy a páros gyanúsítható-e további bűncselekmények elkövetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!