Kék hírek, bulvár

2015.12.18. 16:12

Gyulán is lopkodott az öltözőszekrényes banda

A kecskeméti ügyészség emelt vádat az ellen a háromtagú bűnbanda ellen, amely 2013-ban az ország 16 városának uszodájában, fürdőjében feszített fel öltözőszekrényeket, köztük Gyulán is. 95 sértettnek összesen 6,8 millió forint kárt okoztak a lopással.

Hraskó István

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta: az 53 és 55 éves férfiak, valamint 51 éves női társuk - az első-, másod- és harmadrendű vádlottak - 2013 májusában határozták el, hogy élményfürdők öltözőszekrényeinek feltörésével tesznek szert vagyonra.

A trió minden alkalommal Budapestről indult, majd a kiszemelt helyszínre érkezve a nő a fiatalabb férfival bement a fürdőbe. Öltözés közben kifigyelték, hogy a vendégek mit tesznek a szekrényekbe, különösen figyeltek az értéktárgyakra. Harmadik társuk mindig külön érkezett az uszodába.

– Fürdőzést követően a két férfi az öltözőszekrényekhez ment, ahol a fiatalabb férfi a szekrényeket felfeszítette, majd idősebb társa a nála lévő táskába pakolta az ott talált holmikat. A nő eközben figyeléssel biztosította a helyszínt. Ezután a vádlottak külön hagyták el a fürdőt, majd Budapestre indultak vissza orgazda ismerősük lakására, hogy a lopott műszaki cikkeket és karórákat eladják neki. Az út során a vádlottak az értékkel nem bíró tárgyakat az autóból kidobták – mondta el a vádhatóság helyettes szóvivője.

A társaság mobiltelefonokat, pénztárcákat, karórákat, laptopot lopott, de előfordult, hogy még farmernadrágot vagy lottószelvényt is magukkal vittek.

 A bűnbanda 2013 májusa és októbere között összesen 16 városban, többek között Kecskeméten, Sárváron, Hévízen, Gyulán, Szegeden, Cserkeszőlőn, 19 alkalommal követett el bűncselekményeket. Volt olyan fürdő, ahová néhány hét elteltével visszatértek és újból fosztogattak. Egy-egy helyszínen legalább 3 szekrényt sikerült így feltörniük, a "rekord" 8 kabin kirámolása volt.

A házkutatások során a női vádlottnál engedély nélkül tartott légpuskát is találtak, ezért lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt is felelnie kell.

Mind a négy vádlott büntetett előéletű, ráadásul a velük szemben korábban kiszabott börtönbüntetések próbaideje alatt követték el a mostani bűncselekményeket. Az ügyészség velük szemben börtönbüntetést, továbbá a korábbi felfüggesztett büntetéseik végrehajtását indítványozta. Rengeteg fürdőzőt megkárosítottak.

A vádlottak a lopással 95 sértettnek összesen 6,8 millió forint kárt okoztak, míg a fürdőknek a szekrények megrongálásával több, mint 1 millió forintnyi kárt. A budapesti orgazda az elkövetőktől 3,4 millió forint értékű holmit vásárolt meg úgy, hogy tudott azok lopott eredetéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!