Kék hírek, bulvár

2015.12.19. 17:45

A lejárt műszakit is kiszúrja az új traffipax

Békés megyében összesen hat fix sebességmérőt helyeztek el a közelmúltban, amelyek a hagyományos funkciókon túl például a rendszámot is képesek ellenőrizni, így pedig könnyen kiderülhet, ki az, aki lejárt műszakival autózik. Olvasóink közül többen jelezték: megyénkben is működik egy ilyen eszköz.

BEOL

A Délmagyar számolt be arról, hogy információik szerint  megkezdődött a fix sebességmérő eszközök tesztelési időszaka. A telepített traffipaxok igen változatos képességekkel rendelkeznek: egyebek mellett képesek ellenőrizni a rendszámot, a követési távolság betartását, de még a biztonsági öv használatát is.

A rendszer elvileg a kézben tartott mobiltelefon használatát szintén érzékeli, de a rendszámolvasásra képes technika akár a lejárt műszakival közlekedőket is szűrheti. A hírek szerint hasonló eszköz működik a Veszely csárda közelében, legalábbis erről tanúskodnak a Gyulai csevegő című Facebook-csoportban megjelent hozzászólások.

A Délmagyar azt írja: nemcsak a magyar, hanem a külföldi autósokon is behajtja a rendőrség a bírságot, ehhez 958 darab kézi információs eszközt vásároltak. Így a rendőrök egy közúti ellenőrzés, határátlépés során pontosan tudni fogják, hogy a külföldi autós akár órákkal korábban hol és hogyan szabálytalankodott.

Mint korábban megírtuk: a főváros mellett más nagyvároson belül is telepítettek több új kamerát, például Miskolcon és Szegeden négy-négy, Debrecenben három új helyen mérnek a rendőrök. Emellett Baranya megyében és Bács-Kiskun megyében hét-hét, Békés, Csongrád és Heves megyében megyénként hat, Győr-Moson-Sopron megyében öt szupertraffipaxot szereltek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!