Kék hírek, bulvár

2015.11.18. 14:26

Blikk: iszlamista terrorszónokot kapcsoltak le Lőkösházán

A napilap információi szerint Nagy-Britannia egyik közellensége az a férfi, akit társával múlt szombaton szedtek le egy Lőkösházáról Bukarestbe tartó vonatról a rendőrök.

Fotó: AFP

UNITED KINGDOM, London: Abu Izzadeen, the British spokesperson for Islamic group Al Ghuurabaa, reacts during a protest by the English Defence League outside Regent's Park Mosque in London on April 18, 2014. The far-right group was protesting against controversial Islamist preacher Anjem Choudary. CITIZENSIDE/GUY CORBISHLEY

Fotó: citizenside.com

A Blikk szerint a B. Trevor néven Lőkösházán múlt szombaton elfogott férfi egy és ugyanaz a személy, akit Nagy-Britannia egyik közellenségeként, az iszlám ottani hitszónokaként tartanak számon.

A férfi többnyire egy londoni mecsetben tartja gyűlöletkeltő beszédeit, melyben nem egyszer dicsőítette az öngyilkos merénylőket. Állítólag nyílt kapcsolatot ápol az Al-Kaida terrorszervezettel – írják.

A lap szerint B. Trevor azért nem kapott áprilisban brit útlevelet, mert az angol hatóságok tartottak attól, hogy Szíriába utazik és csatlakozik az Iszlám Államhoz.

Mint korábban megírtuk: a terrorizmust korábban támogató brit férfiakat fogtak el a magyar rendőrök múlt szombaton Lőkösházán, egy nemzetközi vonaton. Egyiküket először nem tudták azonosítani, de az idegenrendészeti eljárás során kiderült: a férfi valódi neve B. Trevor, és szintén brit állampolgár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!