Kék hírek, bulvár

2015.08.06. 12:28

Szerelmi bánatában felgyújtotta a főnöke házát

Alkalmi munkásként dolgozott Medgyesegyházán az a román állampolgárú férfi, aki beleszeretett munkaadójának a lányába, de érzései viszonzatlanok maradtak. A férfi ezért zaklatni kezdte a nőt, öngyilkossággal is fenyegetőzött. A gyanúsított ezt követően kezdett gyújtogatni.

BEOL

A gyanúsított az elmúlt években alkalmi munkásként dolgozott a sértettnél és ekkor beleszeretett a sértett lányába, de az érzelmei viszonzatlanok maradtak. E miatt augusztus 2-án 15 óra 45 perc körüli időben megjelent a sértett medgyesegyházi lakóházánál és közölte vele – kezében 8x5 centiméteres üvegdarabot tartva -, hogy azzal fogja elvágni saját nyakát, öngyilkos lesz.

A sértett személygépkocsival utána ment, de amikor utolérte, a gyanúsított a kezébe vett egy, az utcán talált gyümölcsfa kitámasztó karót és azzal a gépjármű jobb hátsó üvegére, majd annak ajtajára ütött, és abban 15 ezer forint kárt okozott. A gyanúsított ezt követően a sértett apósának a medgyesegyházi tanyájára ment, ahol a tanya hátsó részén lévő, náddal borított melléképületet felgyújtotta. A melléképület, a lakóház és a garázs teljesen kiégett, az épületekben tárolt ingóságok megsemmisültek. A kár kb. 25 millió forint.

A gyújtogatás után a gyanúsított a helyszínről és Medgyesegyházáról elmenekült, és  augusztus hó 3. napján 5 óra 45 perckor Békéscsabáról egy nyilvános telefonfülkéből felhívta a sértettet, és közölte vele, hogy ezt követően az ő házát is fel fogja gyújtani.

A gyanúsított cselekménye jelentős kárt okozó rongálás bűntette, garázdaság vétsége és közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségének megállapítására alkalmas.

A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését beismerte, de cselekményét nem bánta meg, elmondta, hogy továbbra is szándékában áll a sértett lakóházának felgyújtása.

Mindezek alapján a Battonyai Járási ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel és arra, hogy megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértettek sérelmére újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!