Kék hírek, bulvár

2015.04.09. 08:42

Falnak lökte az idős nőt és pénzt követelt tőle

Az Orosházi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 54 éves többszörösen büntetett előéletű orosházi férfi előzetes letartóztatását.

BEOL

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy a gyanúsított április 06-án, húsvét hétfőn a délelőtti órákban jelent meg első alkalommal a 92 éves egyedül élő nő – a későbbi sértett – orosházi családi házánál locsolkodás ürügyén, de a sértett nem engedte be. A gyanúsított ugyanaznap, sötétedés után ismét visszatért a lakóházhoz, becsengetett, majd átmászott a kerítésen, így a bejárati ajtót kinyitó sértett szembetalálkozott vele.

A sértett távozásra szólította fel a gyanúsítottat, de az egy állítólagos tartozás fejében 1000 forintot követelt tőle. Mivel a sértett nem volt hajlandó fizetni, a gyanúsított fellökte, karjainál fogva a falhoz vágta, majd belökte a szobába, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle.

A sértett azért, hogy a gyanúsított megnyugodjon, töltött neki egy pohár pálinkát, de az magához vette a pálinkás üveget, valamint egy szelet kalácsot, majd ismét fellökte a sértettet és távozott a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló felületes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított többször volt már büntetve túlnyomórészt erőszakos bűncselekmények miatt,  visszaesőnek nem minősülő bűnismétlő.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel került sor, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával vagy az idős sértett megfélemlítésével a bizonyítást meghiúsítaná vagy megnehezítené, illetőleg előéletére tekintettel a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes eltartóztatását elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!