Kék hírek, bulvár

2015.04.24. 10:27

Amíg ön alszik, a NAV bírságol

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan jelen van az éjszakai életben is — olvasható az adóhatóság lapunkhoz eljuttatott közleményében.

M. P. M. -- Képünk illusztráció

Private investigator

Fotós: Getty Images/iStockphoto

Mint írják, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a dél-alföldi régió revizorai az utóbbi időben több szórakozóhelyet is meglátogattak.

Ezeken az éjszakai ellenőrzéseken a nyugtaadás mellett az online pénztárgépek működését, valamint az alkalmazottak bejelentését is vizsgálták a NAV munkatársai. Az egyik szórakozóhelyen például a belépő mellé ugyan nyugtát is kaptak a revizorok, azonban az csak az aznap este kiállított negyedik nyugta volt, holott a szórakozóhelyen már legalább 70-80 vendég tartózkodott. Valószínűleg „fülest” kaptak a pénztárosok az érkező ellenőrökről, azonban ez már nem segített rajtuk.

A helyszíni ellenőrzés során kiderült, hogy a kasszában levő pénz és a pénztárgépbe beütött bevétel között jelentős eltérés volt, melyre ésszerű magyarázatot nem tudott adni a szórakozóhely üzemeltetője.

Az ellenőrök a többi ellenőrzött szórakozóhelyen is hasonló gyakorlattal találkoztak. Az ellenőrzött szórakozóhelyek — mulasztásaik miatt — akár egymillió forintig terjedő mulasztási bírságot is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!