Kék hírek, bulvár

2014.04.07. 16:46

Életet mentett a körzeti megbízott

Csorváson az utcán lett rosszul egy idős férfi április 6-án. A 85 éves férfit a helyi körzeti megbízott élesztette újra, majd a mentők kórházba szállították.

BEOL

A Békéscsabai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Csáki János főtörzszászlós április 6-án 15 óra 50 perc körül kerékpárral éppen szolgálatba tartott, amikor egy nő Csorváson, a Petőfi utca és a Kossuth utca kereszteződésénél leállította. Azért kért tőle segítséget, mert az utcán rosszul lett egy idős férfi. A rendőr odalépett hozzá, megérintette az arcát. Ekkor a bácsi magához tért és elmondta, hogy a kertjében volt - írja a police.hu. 

Gyalogosan indult vissza onnan az idősotthonba, ahol él, de útközben megszédült és elesett. A nevét is meg tudta mondani, úgy tűnt, hogy jobban lett. Miután a körzeti megbízott értesítette a szociális otthont látta, hogy a férfi egyre ritkábban vesz levegőt és a pulzusa is alig volt tapintható, ezért mentőt hívott. Eközben a bácsi légzése leállt, így a főtörzszászlós megkezdte az újraélesztését. A szociális otthon egyik gondozója is a helyszínre érkezett és segített kapcsolatot tartani a mentőszolgálat diszpécserével, aki szakszerű útmutatást adott ehhez. János bácsi szívműködése és légzése megindult, a mentők az Orosházi Kórházba szállították, ahol megfigyelik.

A körzeti megbízott, Csáki János főtörzszászlós több mint 20 éve, 1992 óta teljesít hivatásos szolgálatot. Csorváson 1999 óta dolgozik. Munkája során sajnos több olyan szerencsétlenséggel, közlekedési balesettel is találkozott, ahol már nem tudott segíteni. Ezúttal azonban az elsősegélynyújtásról, valamint egy gyógymasszőr képzésen az emberi testről tanult ismereteinek felhasználásával életet mentett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!