Kék hírek, bulvár

2014.04.21. 14:48

A lakórészre is átterjedt a tűz

Leégett hétfőn délután Csorváson egy családi ház tetőszerkezetének nagy része. A lakók nem voltak otthon, a környékben élők úgy riasztották őket, hogy nagy a baj, tűz van náluk. Előtte egy kisebb robbanásra lettek figyelmesek.

Licska Balázs

Szinte teljesen kihaltnak festett Csorvás húsvét hétfő délután, néhány idős mozgott csak nyikorgó kerékpárral a településen, valamint egy-egy porta előtt traccsoltak. A város széli utcában viszont nagy volt a nyüzsgés, szinte mindenki kint állt, nézte, hogy mi történik, miközben azt beszélték, hogy az egyik sarki családi háznál felcsaptak a lángok.

Mire a Békés Megyei Hírlap munkatársai a helyszínre értek, a tüzet már megfékezték a beavatkozók. Látszott, hogy nagy volt a pusztítás. A gerenda nagy része elszenesedett, néhány cserép a sarki porta zöldellő gyepén hevert. A családi házban pedig szellőztettek, arra utalt legalábbis, hogy minden ablak tárva nyitva volt.

Az egyik keresztutcán érkezett drótszamáron egy idős hölgy, arról lepattanva kérdezte, mi történt. Ugyanis csak hallomásból értesült, hogy valami nagy baj volt. A leégett családi házzal szemben lévő portán ellenben már több információval tudtak szolgálni az ott lakók, a beszélgetésből ki is derült, hogy igazából ők figyeltek fel a tűzre.

– Már teljesen égett, hatalmas volt a füst, mire kijöttem a kapun – mondta az egyik asszony, miközben nyakában csimpaszkodott az egyik kisgyermek. – Csak arra figyeltem fel, hogy többször is elment az áram a lakásban. Aztán hallottam egy kisebb robbanást is. Állítólag a bojler romlott el, zárlat keletkezett benne, és amiatt lett tűz.

A nő elmondta, a családi ház tulajdonosai nem voltak otthon, mikor felcsaptak a lángok. Állítása szerint horgászni mentek. Úgy értesítették őket, hogy siessenek haza, mert nagy baj történt, miközben igyekeztek segíteni, és menteni, amit csak lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!