Kék hírek, bulvár

2013.11.14. 12:42

Sarkadi tömegverekedés: Hat év fegyház, egy év börtön az ítélet

Vascsővel, baseballütővel, láncfűrésszel estek egymásnak haragosok két éve Sarkad egyik forgalmas pontján. Az ügyben csürtörtökön született ítélet.

L. B.

Két év elteltével hozott nem jogerős ítéletet csütörtökön a Gyulai Törvényszék a 2011. október végi sarkadi tömegverekedéssel kapcsolatban. Az elsőrendű vádlottra, a helyiek között T.-ként ismert R. Zoltánra hat év fegyházbüntetést szabott ki a dr. Csepregi-Matus Éva vezette tanács közúti veszélyeztetés és életveszélyt okozó testi sértés miatt. A M. becenevet viselő másodrendű vádlott, O. József egy év börtönbüntetést kapott garázdaság miatt, három év próbaidőre felfüggesztve.

Az indokolás során elhangzott, hogy az előző este R. Zoltán és O. József között szóváltás volt. Másnap az elsőrendű vádlott fia kérdőre vonta a másodrendű vádlottat, hogy miért jelentette fel R. Zoltánt. Ezt követően O. József farúddal fenyegette ifjabb R. Zoltánt, aki értesítette az elsőrendű vádlottat, aki a rendőrségre igyekezett. A Szent István téren ekkor futott bele egy nagy csoportosulásba, ahol ott volt az O. család, József, Sándor, Kálmán és Ferenc. A parkolóba hajtott, nagy sebességgel.

A Gyulai Törvényszék azonban nem látta bizonyítottnak, hogy el akarta volna ütni az O. családot. Miután kiszállt az autóból, egy vasrúddal O. József felé indult, és leütötte O. Sándort, aki közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett. A sérültet a mentők kórházba vitték, utána pedig O. József elővett egy láncfűrészt, amit két-háromszor megpróbált beindítani, sikertelenül. Ezért egy farúddal ment az elsőrendű vádlottnak, aki azt kicsavarta a kezéből, és azzal többször fejbe vágta, megrúgta.

Az indokolás szerint az O. család a verekedés első feléről egybehangzóan vallott úgy, hogy a résztvevők nem tudtak összebeszélni, tehát ezt fogadta el a Gyulai Törvényszék, mivel objektív szemtanút nem talált. Amikor már O. József volt a kezdeményező, akkor össze-vissza tanúskodtak, R. Zoltán és a kívülálló szemtanúk vallomásával ellentétesen, azaz ott utóbbira hagyatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!