Kék hírek, bulvár

2013.06.04. 22:03

Kis lopások, nagy bosszúságok

Békés megyében a napokban több olyan lopás is történt, mely odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

BEOL

Békéscsabán, az egyik nagyáruház parkolójában pénteken dél körül eltűnt egy pénztárca. A tulajdonosa a parkolóban rendezett bolhapiac közelében állította le elektromos kerékpárját, a csomagtartón lévő kosárból azonban elfelejtette kivenni a tárcát. Kicsit távolabb ment és egy ismerősével kezdett el beszélgetni, majd mire visszament a kerékpárhoz, a pénztárca már eltűnt. Valaki kivette a kosárból és elvitte, benne a férfi 10 ezer forintjával és az irataival.

Másnap egy 19 éves fiatalember veszítette el a pénztárcáját. Elmondása szerint busszal utazott Békéscsabáról Kétsopronyba, majd miután leszállt a buszról, nem találta az egyébként a zsebében tartott tárcát. Valószínűleg kiesett onnan, és valaki felvette, elvitte a pénzével és az irataival együtt.

A Gyulai Rendőrkapitányságra hétfőn újabb hasonló esetről érkezett bejelentés. Egy férfi az egyik gyulai áruház kerékpártárolójában leállított biciklije kormányán felejtette az autóstáskáját. Mikor észrevette ezt, és visszament a tárolóhoz, a táskát, amiben az iratai, 2500 forintja és a telefonja volt, már nem találta meg. Az őrizetlenül hagyott táskát valaki leakasztotta a kormányról és elvitte.

A rendőrség a történtek kapcsán kér mindenkit, hogy vigyázzon az értékeire! Táskáikat, pénztárcáikat mindig tartsák maguknál. Olyan bő zsebekben, melyekbe könnyű belenyúlni, illetve amelyekből könnyen kieshetnek a dolgok, ne tartsák pénztárcáikat, telefonjaikat. Vásárlás közben is figyeljenek pénzükre, bankkártyáikra, irataikra. Ne tegyék azokat a kosár tetejére, vagy a bevásárlókocsikba, hiszen ilyen helyekről pillanatok alatt észrevétlenül elemelheti valaki.

Ezek is érdekelhetik