Kék hírek, bulvár

2011.06.29. 12:24

Pénztelensége miatt indult rabolni a kondorosi középiskolás

Fegyveres rablás kísérletében mondta ki bűnösnek a Békés Megyei Bíróság idén februárban a 19 éves, kondorosi B. Jánost. Az ítélet ellen fellebbeztek, így az ügy csütörtökön az ítélőtáblán folytatódik.

BEOL

A bíróság tájékoztatása szerint a kondorosi fiatalt 2 év 10 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a vádlottal szemben kiszabott börtönbüntetés fele részének végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, a próbaidő a végrehajtandó rész letöltése után kezdődik. A bíróság a börtönbüntetés felfüggesztett részének próbaidejére elrendelte a vádlott pártfogói felügyeletét.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Az ügyről korábban beszámoltunk, a fiatal rablót a boltban telepített kamerarendszer buktatta le. Dr. Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára a lapunknak is elküldött közleményében kifejti a vád részleteit. A büntetlen előéletű, édesanyjával és nagymamájával közös háztartásban élő, középiskolai tanuló vádlottnak az édesanyja 2009-ben és 2010-ben hosszabb ideig munkanélküli volt, 2010. áprilisában a család havi jövedelme nem haladta meg a 100 ezer forintot.

A fia ezért elhatározta, hogy Kondoroson egy vegyesbolt kirablásával próbál pénzt szerezni. Az elhatározást követően egy ismerősétől „lövés leadásra nem alkalmas” légpisztolyt szerzett be, egy kötött sapkából álarcot készített úgy, hogy azt mindkét szemrésznél kivágta.

2010. április 21-én délelőtt a vádlott a lakóhelyéhez közeli erdőbe ment, ahol a magával vitt ruhákba átöltözött, ruházatába rejtette a légpisztolyt és az álarcot, valamint egy reklámszatyrot és egy kötött kesztyűt. Innen a rabláshoz kiszemelt vegyesbolthoz ment és amikor látta, hogy az utolsó vásárló is távozik, 11 óra 30 perc körül felvette az álarcot és a kesztyűt, majd pisztollyal a kezében lépett be az üzletbe.

Ott a vegyesboltban dolgozó eladóhoz lépett, ráfogta a fegyvert, és „Pénzt, pénzt!” felkiáltással felszólította az eladót a bevétel átadására. A boltos nő azonban a felszólításnak nem tett eleget, közölte, hogy nincsen pénz (bár több tízezer forint volt a kasszában), majd az üzlethez tartozó melléképületben lévő fia segítségét kérve az asszony kiabálni kezdett, mire B. János a helyszínről elmenekült.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, a büntetőeljárás során őszinte megbánást tanúsított – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

Címkék#kondoros
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!