Kék hírek, bulvár

2011.06.03. 15:28

Márkás ruhaneműt hamisított a piacos

Ugyanazon a napon kétszer is lecsaptak cigarettacsempészekre és márkás sportruházatot hamisítókra a Nemzeti Adó és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói a közelmúltban Békéscsabán.

b. i.

A nyomozók a hajnali órákban Békéscsabán ellenőriztek egy Lancia típusú személygépkocsit, amelyben egy szegedi testvérpár utazott. Az okmányok ellenőrzése után a csomagtartó vizsgálatakor feltűnt, hogy a rakodótér jóval kisebb a megszokottnál.

A jelek arra utaltak, hogy a hátsó ülés és a csomagtartó között egy nagyobb üreg lehet. A testvérpárt a pénzügyi nyomozók előállították és egyúttal értesítették a Nemzeti Adó és Vámhivatal Békés Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóság kutyás járőreit. A részletes vizsgálat beigazolta gyanújukat, ugyanis az autó üléstámlája mögül, a házilag kialakított rejtekhelyről 2500 doboz Szerbiából származó, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Az egymillió forint értékű cigarettát a pénzügyi nyomozók, a bűncselekmény elkövetésekor használt gépkocsit pedig a pénzügyőr járőrök foglalták le. A nyomozók a szegedi testvérpár ellen jövedéki orgazdaság vétsége miatt indítottak büntetőeljárást.  

Ugyanazon a napon egy békéscsabai ingatlanban tartottak házkutatást a pénzügyi nyomozók, ahol a ház melletti garázsból először 2000 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta, majd az ingatlan más helyiségeiből további 840 doboz, szintén szerb eredetű adózatlan cigaretta és hamis márkajelzéssel ellátott sportruházatok jó minőségű utánzatai kerültek elő.

A helyszínen kiderült, hogy a ruházati termék egy piaci árus tulajdona, ezért az ő lakásán is házkutatást tartottak, így további hamis márkajelzéssel ellátott ruházati cikkeket találtak a pénzügyi nyomozók. 
A nyomozók így összesen másfélmillió forint értékű cigarettát, valamint mintegy hárommillió forint értékű, 3 ezer darabból álló hamis ruházati kollekciót foglaltak le.

A termékek tulajdonosa ellen jövedéki orgazdaság, áru hamis megjelölése, valamint szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás, a büntetőeljárással egyidejűleg megindult jövedéki eljárásban pedig a pénzügyőrök kétmillió forint jövedéki bírság kiszabásáról is rendelkeznek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!