Kék hírek, bulvár

2011.06.07. 10:50

Lekapcsolták a csabai ékszertolvajt

A békéscsabai nyomozók elkapták a múlt hét csütörtöki ékszerlopás gyanúsítottját - egy 26 éves helyi férfit - hétfőn délelőtt. A tolvaj friss szakállal álcázta magát, de ez a trükk sem jött be.

Police.hu-Beol.hu

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást a múlt hét csütörtökön, Békéscsabán történt ékszerlopással kapcsolatban. A nyomozók információkat gyűjtöttek, felkutatták és meghallgatták a tanúkat, valamint autókat és rendszámokat is ellenőriztek.

Az üzlet ipari kamerája által rögzített, lopásról készült videofelvétellel kapcsolatban érkezett bejelentéseket folyamatosan ellenőrizték. A pontos kárt is sikerült megállapítani, amely 765.000 forint.
 
A rendőrök a beszerzett információk elemzése után két szálon is elindulhattak, mert egy nyomozóban felmerült, hogy egy általa ismert személyt látott az ipari kamera felvételén. Valamint az egyik tanú arról beszélt, hogy az elmúlt néhány napban, több alkalommal, egy személygépkocsi tűnt fel neki a környéken, amelynek megjegyezte a rendszámát.

A nyomozók párhuzamosan ellenőrizték mindkét információt, melynek eredményeként hétfőn délelőtt sikerült eljutni egy helyi lakoshoz, akiről az is kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésének másnapján, pénteken vágta le a körszakállát. A 26 éves férfi az elszámoltatása során elismerte, hogy ő sétált ki az üzletből, majd szaladt el az arany nyakláncokkal.

Elmondása szerint az ékszereket Budapesten értékesítette ismeretlen személyeknek, akik interneten hirdették, hogy ékszert vásárolnak. A férfit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ezért akár három éves szabadságvesztésre is ítélhet a bíróság.    
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!