Kék hírek, bulvár

2011.06.02. 11:06

Jogerős a berényi csuklyás rablók ítélete

Az alapbüntetések nem változtak, a vagyonelkobzás mértékét viszont megváltoztatta a táblabíróság a Suki testvérek, azaz a mezőberényi csuklyás rablók ügyében.

BEOL

Több ponton megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa a jelentős értékre, csoportosan, társtettesként elkövetett rablás, társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés, társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntette miatt Suki Ernő és társai ellen indított büntetőügyben a Békés Megyei Bíróság ítéletét.

Így – többek között – Suki Ernő I. rendű vádlottal szemben pénzösszegben kifejezve 122 ezer forintra, a II. rendű Suki Tiborral szemben 60 ezer forintra rendelt el vagyonelkobzást. A III. rendű vádlott S. Józseffel szemben a 71 ezer forintra elrendelt vagyonelkobzást mellőzte a táblabíróság, mivel az okozott kár az ő esetében teljes mértékben megtérült.

Nem változtak viszont a szabadságvesztésre vonatkozó  büntetési tételek. Így Suki Ernőt a bíróság 9 év fegyházra ítélte, 9 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, egyben elrendelte a bíróság 5 olyan, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is, amit a vádlottat szemben korábban, 2009-ben kiszabott ki a Gyulai és a Békési Városi Bíróság. (Ez összesen 4 év 4 hónap.)

Az ügy II. rendű vádlottja, Suki Tibor szintén 9 év fegyházbüntetést és 9 év közügyektől eltiltást kapott. A III. rendű vádlottat, fiatalkorú (fk.) S. Józsefet 3 év 3 hónap, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Az ügy előzményeiről itt olvasható részletes beszámoló

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!