Kék hírek, bulvár

2010.06.02. 18:44

Fényes nappal rabolták ki a 84 éves asszonyt

Két, többszörösen büntetett előéletű férfi, fényes nappal rabolt ki egy 84 éves egyedül élő és egyedülálló asszonyt Sarkadon. A rablással megalapozottan gyanúsítható Cz. Ferencet (43) és L. Egont (34) a Sarkadi Rendőrkapitányság elfogta, őrizetbe vette.

b. i.

A sarkadi Tescós ügyben nyolcadrendű vádlottként szerepelt, elítélt L. Egon ráadásul ma reggel, Somlai utcai lakásukból megpróbált kereket oldani a Sarkadi Rendőrkapitányság nyomozói elől. Házuk, hátsó ablakán kiugrott, a derékig érő vizes gazban elbújt, majd a felszólítás ellenére felvette a nyúlcipőt. A sarkadi nyomozók rátermettségének köszönhetően, azonban bilincs kattant a csuklóján.

— Szombaton délután a Gyár utcán egy idős asszonyt rabolt ki a két jómadár — tájékoztattak névtelenségükhöz ragaszkodó helybeli informátoraink. A sarkadiak elmondása szerint a tettesek a lakás hátsó, bezárt bejárati ajtaját befeszítve jutottak be az épületbe. Ott a gáztűzhelynél álló idős sértettet egyikük hátulról lefogta, másikuk a szemét fogta be s tőle pénzt követeltek.

Ezután egy nejlonszatyrot követeltek, amit félelmében a sértett át is adott. Ezután a rablópáros, mintha csak otthon lett volna, kutatott s pakolt a lakásban. Egy elemes rádiót, étkészletet, egy arany női karórát, férfi karórát, kolbászt, ruhaneműket, kávét pakoltak össze s tulajdonítottak el, összesen mintegy 300 ezer forint kárt okozva a tulajdonosnak.

A Sarkadi Rendőrkapitányság a bejelentést követően forró nyomon látott az elkövetők kézre kerítéséhez s munkájukat siker koronázta. Így többek között az eltulajdonított rádiót is lefoglalták Cz. Ferenc otthonában. Úgy tudjuk Cz. Ferenc ellen jelenleg is közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, illetve kényszerítés miatt van folyamatban büntetőeljárás.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Az ellopott értékek
[/caption]

— A Sarkadi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya egy 43 éves, illetve egy 34 éves sarkadi férfi ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja és más bűncselekmények miatt, őrizetbe vételük mellett folytat eljárást — erősítette meg lapunk értesüléseit Auer György alezredes. A Sarkadi rendőrkapitányság vezetőjétől megtudtuk: mindkét gyanúsított esetében előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Címkék#sarkad
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!