Kék hírek, bulvár

2010.03.08. 16:27

Vizet kértek, pénzt loptak a nők Csabán

A békéscsabai rendőrök négy nőt fogtak el Gyálon. Az elkövetők korábban rosszullétet színlelve vizet kértek idősektől, majd meglopták őket.

ny. l.

Két férfi azzal állított be csabai lakásokba, hogy a rokonoknak tartoztak, és hozták az adósságot. Ebből is a lakók jöttek ki rosszul, mert pénzváltás közben a tettesek kifigyelték, honnan kerülnek elő a bankók. Fatolvajok is átvertek idős asszonyt, a becsapott nőt százezer forintos kár érte. Odaadta a fáért a pénzt, de miközben a kaput nyitotta, a „faárusok” elhajottak.

Békéscsabán egy Kazinczy-lakótelepi lakásba csöngetett be nemrégiben egy 20-25 év körüli nő. Rosszullétre panaszkodott, és vizet kért az egyedül élő, 75 éves nőtől. Az asszony nem csukta be a bejárati ajtót, és úgy állt meg a konyhánál, hogy közben testével takarta az előszobát. Ott surrant be a társa, és pár pillanat alatt kiemelt a szekrényfiókból tízezer forintot. A lakás tulajdonosa kikísérte a nőt, utána a szobába ment, és akkor látta, hogy a szekrényfiók nincs becsukva. Kiderült, hogy eltűnt az ide rejtett pénze. A lépcsőházban a szomszédok három idegen nőt láttak, akikhez csatlakozott a vizet kérő negyedik.

Egy közeli lépcsőházban is ez a csapat járt a gyanú szerint. Itt ketten kértek vizet a lakásban tartózkodó asszonytól. Míg ő kiszolgálta a szomjasnak mutatkozó, de igazából pénzre éhes nőket, addig társaik besurrantak a szobába, és a telefonkönyvből elemeltek egy borítékot, benne 78 ezer forinttal. Szerencsére a környéken többen látták a négyesfogatot, a rendőrség beazonosította a gyanúsítottakat és Gyálon csaptak le rájuk a békéscsabai rendőrök. A négy nő ellen hasonló cselekmények miatt máshol is zajlott eljárás. A megyeszékhelyre az eddigi adatok szerint autóval jöttek, bár ők nemcsak ezt, hanem még az ittlétüket is tagadják.

A besurranókat őrizetbe vették, sajnos azonban akadtak követőik. Két férfi szintén a csabai Kazinczy-lakótelep egyik lakásába állított be azzal, hogy a lakó keresztfiának az adósságát hozták. Elmondták, hogy ötvenezerrel tartoznak, de csak húszezreseik vannak, az egyiket fel kellene váltani. Kifigyelték, honnan kerül elő a pénz, és egy óvatlan pillanatban elemeltek még 300 ezer forintot, valamint többmillió forintos betétkönyvet is, de a pénzt szerencsére csak a tulajdonos veheti fel.

A Tolnai utcában hasonló módszerrel 90 ezer forintot zsákmányoltak. Átverés áldozata lett egy békéscsabai, Szőlő utcai asszony is. Faárusok kínáltak neki teherautóról tűzifát. Megegyeztek százezer forintban, a zsiványok szóltak az asszonynak, hogy nyissa ki a kaput a beálláshoz. A kapunyitás közben a tettesek elhajtottak, se fa, se pénz, a rendőrség nyomoz a tettesek után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!