Kék hírek, bulvár

2010.03.17. 10:06

Vádat emeltek a csabai tinilány gyilkosa ellen

Vádat emeltek a tavaly nyáron, Békéscsabán megölt 18 éves lány gyilkosai ellen. Előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt állnak a megyei bíróság elé.

BEOL

2009. június 20-a minden bizonnyal fekete napként maradt meg a békéscsabai Tavasz utcában élők emlékezetében. A jaminai városrész egyik kertes házában ugyanis ekkor gyilkolta meg 18 éves, békéscsabai ex-barátnőjét a tiszapüspöki L. Csaba.

– L. Cs. és a sértett négy  éven keresztül éltek élettársi kapcsolatban, Tiszapüspökiben, a sértett azonban  elhagyta, és zaklatás miatt fel is jelentette a volt élettársát. A nyomozás  adatai alapján L. Cs. ezért elhatározta, hogy megöli a sértettet, és  testvérével, L. K-val 2009. június 18-án Békéscsabára utaztak. Békéscsabán több napig készültek a  gyilkosságra, majd vásároltak egy kést, és 2009. június  20-án hajnalban bemásztak a  sértett házának udvarára – eleveníti fel a történteket dr. Futó Sándor, a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az elkövető és testvére egész éjszaka a fészerben voltak, majd délben L. Csaba bement a házba, és a nála lévő késsel hét alkalommal megszúrta a 18 éves lányt, aki a helyszínen  belehalt a sérüléseibe. Az elkövető testvére Leközben a ház előtt figyelt, azért, hogy jelezzen társának, ha közeledik valaki.

A Békés Megyei Főügyészség  előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a férfi és testvére ellen a Békés Megyei  Bíróságon – tájékoztatta lapunkat a sajtószóvivő szerdán.

A főügyészség L. Csaba ellen zaklatás bűntette, garázdaság vétsége és becsületsértés vétsége miatt is vádat emelt, mivel volt élettársát az emberölést megelőzően is telefonon és e-mailben zaklatta a szakítás miatt, valamint egy alkalommal Szolnokon a sértettet az utcán megpofozta és leköpte a lányt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!